Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

29 iulie 2008

New Technology @ Satra

Nu fac rasism! Sunt romani care le sunt inferiori... dar melodia tot imi place (:D).

28 iulie 2008

Am crescut !


Am implinit primul an... Un an de emotii scrise, de roz printre randuri, de lacrimi inodate cu sunete. Celor care au citit blogul le multumesc. Le multumesc si celor care nu citesc blogul si nu ii intereseaza. Ei ma obliga sa fiu din ce in ce mai buna, ma motiveaza. Anul de blogging se termina cu un nou skin, cu o noua perspectiva, cu mai multi fluturasi si mai multe sperante. Si e numai inceputul...

Colaps


Ziua de astazi e una din acele zile pe care as dori sa le pot sterge. Este una din zilele fara de care, am convingerea, viata mea ar fi mai frumoasa, cu mai multe zile senine... Cred ca nu poti aprecia ce ai, pana sa pierzi. Nu imi pot asuma riscul sa pierd asta... e mult prea important. Insa... uneori noi nu putem alege. Uneori viata alege pentru noi, iar inclestarea noastra de a nega, de a ne impotrivi ne epuizeaza, ca si cum ai inota impotriva curentului. Prefer sa ma mint... si ... da! Sunt o fire slaba, dar realitatea asta imi este rece, straina, prea dura. De fiecare data cand viata e deja suficient de complexa, solicitandu-mi toate capacitatile (pana si cele pe care nu le am), mai apare ceva caruia trebuie sa-i fac fata. ... Si asta e obositor, e frustrant, e ... dureros. Poate cer prea mult, nici Mosul de anul acesta nu ma va auzi...

27 iulie 2008

Echivoc




Am ras jumatate de ora... Trebuia neaparat sa impartasesc cu voi.

Contraste


Ce ne motiveaza sa mergem mereu mai departe? Poate spiritul de invingator care este in fiecare, poate convingerea ca oricum, la un moment dat, totul va lua sfarsit, asa ca tot ce ramane e sa facem sfarsitul sa fie in favoarea noastra...
Mii de vise se ridica in fiecare noapte spre stele, mii de lacrimi se ascund in asternuturi, obraji luminati de sclipirea fericirii sau impovarati de tristete... Ce face diferenta dintre toate acestea? Diferenta dintre zambet si lacrima, diferenta dintre roz si gri, diferenta dintre fluturi si paianjeni? Poate e o linie subtire care desparte lumina de intuneric, usor de intrecut, greu de sesizat. Poate de aceea de multe ori gresim... din greseala!
Nu ingerii ne motiveaza, nu rugaciunile ne salveaza, nu suferinta ne umanizeaza... Toate capata noi sensuri, noi intelesuri in tente de gri sau in culorile curcubeului. Viata ne fuge uneori de sub control, conjuncturile ne subjuga mintea si sufletul sau ne elibereaza.
Totul este format din contraste. Pana si noi avem frigul iernii sau caldura verii, avem zile insorite de primavara sau intunecimea toamnei. In ce masura roz? In ce masura gri?

26 iulie 2008

Ideea zilei - 27 iulie


Nu exista pacat mai mare decat lipsa de iubire. Sa aveti mereu curaj, sa puteti iubi, chiar daca dragostea ar parea inselatoare si teribila. Bucurati-va de dragoste. Bucurati-va de izbanda. Faceti ce va dicteaza inima.

__________
Paolo Coelho - Citate.
-Bucuresti: Humanitas, 2007, p. 39-52

19 iulie 2008

Fluturele albastru - lectia zilei


A fost odata un vaduv care locuia impreuna cu cele 2 fete ale sale care erau foarte curioase si inteligente. Fetele ii puneau mereu multe intrebari…la unele stia sa le raspunda, la altele nu… Cum isi dorea sa le ofere cea mai buna educatie, intr-o zi si-a trimis fetele in vacanta cu un intelept. Inteleptul stia intotdeauna sa le raspunda la intebarile pe care ele le puneau.
La un moment dat una dintre ele a a adus un fluture albastru pe care planuia sa il foloseasca pentru a insela inteleptul.Ce vei face? o intreba sora ei.

O sa ascund fluturele in mainile mele si o sa intreb inteleptul daca e viu sau mort. Daca va zice ca e mort, imi voi deschide mainile si il voi lasa sa zboare. Daca va zice ca e viu il vos strange si il voi strivi.Si astfel orice raspuns va avea, se va insela.Cele doua fete au mers intr-o clipa la intelept care medita si l-au gasit meditand.
”Am aici un fluture albastru. Spune-mi inteleptule, e viu sau mort?"Foarte calm, inteleptul surase si ii zise: depinde de tine… fiindca e in mainile tale. Asa este si viata noastra, prezentul si viitorul nostru. Nu trebuie sa invinovatim pe nimeni cand ceva nu merge: noi suntem responsabili pentru ceea ce dobandim sau nu. Viata noastra e in mainile noastre, ca si fluturele albastru. De noi depinde sa alegem ce vom face cu ea.

Ideea zilei - 19 iulie


Cu adevarat "unlimited" ?


De ce sa scriu... de ce sa nu scriu? Ce rost are si pe cine intereseaza? Viata are regulile proprii, iar ce scriu eu pe un petic de www. nu influenteaza in niciun fel realitatea.
Acolo nu e vorba de emoticonuri, ci de lacrimi adevarate. In viata reala nu faci prescurtari, ci incerci sa exprimi tot ce simti cu toate cuvintele de care dispui, dar tot nu esti inteles.
Virtual totul pare frumos. Pana si tristetea. De ce? Pentru ca poti ajuge acasa si iti poti pune un status trist, la care categoric te vei uita de mii de ori, pana va deveni... ceva impersonal. E ca si cum ai asista la povestea altuia. Asta iti induce o stare de amorteala.
Mintea si inima functioneaza "idle". Si totusi de ce atatia oameni aleg sa se ascunda in spatele unui @yahoo.com? Dar eu?

15 iulie 2008

HELP DARIA, SAVE A SOUL


Daria este o fetita de 11 luni care sufera de o forma extrem de rara de hipercolesterolemie. Sper ca exista oameni cu suflet mare care vor vrea sa o ajute. Merita... nu credeti? Puteti afla mai multe despre asta aici: http://www.dariasarbu.net/

11 iulie 2008

Ideea zilei - 11 iulie


"Pluteste drept inainte si daca pamantul pe care il cauti nu exista, fii sigur ca Dumnezeu il va crea pentru a rasplati curajul tau."


__________
Mama, 3.06.1986

9 iulie 2008

Ideea zilei - 9 iulie


"Singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le
ducem cu noi până la urmă sunt propriile noastre
sentimente, dragostele noastre, patemile noastre,
urile şi adversităţile noastre. Mă-ntreb: noi, la
capătul vieţii noastre, ce-am lăsa în afară?
Bănuiesc că putem lăsa nişte sentimente. Mai
puţin de ură, întrucâtva de patemi dar... de
dragoste mai ales."

___________
Nichita Stanescu - "Gand 6"

8 iulie 2008

In God`s hands


Smallville - Through Lana's Eyes -

In God's hands... ca intotdeauna...

Ideea zilei - 8 iulie


"Un sfert din viata il pierdem facand legaturi. Tot felul de legaturi intre idei, intre fluturi, intre lucruri si praf. Totul curge asa de repede, si noi tot mai facem legaturi intre subiect si predicat. Trebuie sa-i dam drumul vietii, asa cum ne vine exact, sa nu mai incercam sa facem legaturi care nu tin. De cand spun cuvinte fara.. sir, simt ca-mi recuperez ani frumosi din viata."

__________

Marin Sorescu- "Iona"

Made in Romania @ New York



Cred ca ne este noua rusine de rusinea lor... No comment...

Ce ti-e si cu BACu` asta...


A trecut... si nu pentru mine pentru ca eu abia o sa incep. Multi prieteni au dat bacul si eu am adunat impresii. O prima impresie? Mult, dar mult stres, multe emotii.

O singura fata mi-a zis ca e sperietura mai mare si am primit un sfat..."SA NU ASCULT GURA LUMII". Acum privind obiectiv ce am vazut, am observat ochi ingreunati de lacrimi, dar si ochi care priveau plini de speranta spre cer. Dupa examen, toata lumea se destindea. Era doar o forfota generala din care se intelegea numai "Asta am facut","Asta nu".

Si cine a zis ca elevul nu e inventiv? Anul acesta am auzit de handsfree care se monteaza pe timpan, de asta au auzit si profesorii care i-au cautat cu lupa pe cativa. Am mai auzit de carti cu rezolvari care au fost apoi aruncate in bazinul de la toaleta (mi-e mila de femeia de serviciu de a gasit in cos), am auzit de fituici bagate la... lenjeria intima, pentru ca cativa elevi au fost perchezitionati general. Ba chiar, la penultima proba, cea cu specialitatea, elevii aflasera prin telefon si subiectele si rezolvarile, dar nu primisera inca subiectele xerografiate de la profesori, acestea venind abia la ora 11.

Acum trecem la rubrica "Bataie de joc de catre comisii, minister....etc". Cap de lista reprezinta intarzierea cu care s-au dat subiectele. Extragerea a avut loc la ora 9, iar subiectele s-au dat pe la ora 11 la unele licee. Mai punem la socoteala faptul ca elevii au fost chemati de la ora 7:30? Un alt exemplu de bataie de joc a fost examenul oral, evident nu la toate comisiile, pentru ca mai sunt profesori care respecta elevul si incercarea lui de a lua o nota mare(multumesc lui Dumnezeu). La romana oral multi elevi nu au fost ascultati cand vorbeau. De ce? Pentru ca doamnele respectabile din comisie aveau lucruri mai inportante de dezbatut. Daca elevul intreba"Ma ascultati?" atunci doamnele aveau delicatetea sa ii asculte 2 secunde si reveneau la activitatea lor de baza(ca de! sa nu-si piarda ideea). La sfarsit elevului ii se puneau cateva intrebari si nu stiu cum... cam toti au fost evaluati cu nota 5. Tot la aceeasi comisie cu doamne respectabile au fost ascultati cate doi elevi in paralel. Nu se intelegea nimic, iar elevilor le era greu sa isi pastreze firul ideilor. Unde se reflecta asta? Tot in nota.

O remarca personala... De ce elevii inainte sa intre in examen stiu ca comisia X este mai buna si Y mai rea? Nu ar trebui sa fie cam aceeasi unitate de evaluare la toti profesorii? Inteleg ca asta depinde si de stilul cadrului didactic, dar in asa masura?

Tot la aceasta rubrica a batailor de joc intra si proba de sport de la liceul Ghe. Asachi. Terenul pe care au dat elevii viteza pe 50 m a fost cimentuit ici-colo abia marti. Adica au acoperit cele mai mari gauri. Cum era si normal, locurile unde era cimentuit erau extrem de alunecoase, iar denivelarile erau la tot pasul. Mai punem la socoteala ca terenul era ... strada de intrare in liceu? Si avea o inclinatie si laterala, si era si in deal?! Peste 15 elevi au fost accidentati, mai bine zis... s-au raschetat de asfalt. O fata s-a lovit cu capul de ciment si si-a pierdut constiinta pentru cateva momente. Acesti elevi au continuat sa dea probele. Ba chiar la proba de fotbal sau handbal au intampinat alta problema. Terenul avea o crapatura la mijloc si era in panta, iar mingea, cum era normal, era foarte greu de controlat.

Cam asta si cu Bacu`. Ma bucur ca nu peste tot situatia nu a stat asa si ma bucur ca sunt profesori care sunt adevarati pedagogi. Astept parerile voastre.

1 iulie 2008

Si pe la altii

Au succes mare romanii in afara... la cine au succes? La specimenele mai..."maiahi...maiaho...". Cel de mai jos e de la Megastar(din alta tara).

Moarte cumparata



Still Smoking? Watch This !! - video powered by Metacafe


Special pentru fumatori!