Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

29 aprilie 2009

Timp de regasire

Incredibil de dor de mine! Dor de voi, de liceu, de micile intamplari care trec neobservate, de gandurile mele ascunse, de jumatatile de emotii pe care le sugrumam pentru a fi rationala.
Trece timpul. Nici nu am realizat. Va fi. Este. A fost. Amintiri... Toate prinse ca intr-un navod de un pescar de vise.
Mi-ar placea sa pot desena frumos. As pune pe panza o multime de culori contrastante. Asta e viata. Asta sunt eu. Asta sunt eu... cea din interior.
V-am zis ca deja va duc dorul? Am cutreierat de atatea ori holurile atat de lungi ale liceului, ca am lasat pe traseu cate o parte a sufletului meu, iar de fiecare data cand revin acolo e o senzatie placuta de regasire. Imi place linistea din timpul orelor. Imi place forfota din pauze, imi plac copiii care alearga pe holuri, printre adolescentii care glumesc in grup.
Se simt prea multe, insa prea putine sunt cuvintele. Cum sa transmiti marea aceasta de sentimente, fara sa o banalizezi, fara sa o patezi de rutina? In suflet e starea ei pura...
Foarte dor de tot!



22 aprilie 2009

Hristos a Inviat!

Hristos a Inviat! A fost un Paste minunat. Pacat ca a trecut, important este, insa, sa pastram in suflet Lumina.
Adevarata provocare acum incepe... sa incercam sa fim mai buni unii cu ceilalti, sa avem curajul sa ne privim adevarata fata in oglinda, sa neglijam nevoile noastre pentru binele celorlalti. Sa iubim fara sa pretindem iubire, sa daruim fara sa asteptam, sa visam fara sa regretam, sa ne sustinem parerile fara sa sovaim si sa incercam sa nu umbrim fericirea celor din jur.
Asadar... sa pastram Lumina in suflete! HRISTOS A INVIAT!

13 aprilie 2009

(des)Crestem


Trece timpul... si trece atat de repede ca nici nu constientizam ca ne maturizam si sufletul nostru ofileste. Cotidianul vine cu multe cerinte, multe din ele ne depasesc, incercam sa facem fata, pierzandu-ne insa pe noi insine, putin cate putin, pana ajungem sa vedem in oglinda un strain.


Ne departam de ceea ce conteaza, luptam pentru scopuri mici, uitam sa visam la mai mult, ne multumim cu putin. Iubim mai rar, aratam mai putin, judecam mai mult. Petrecem mai putin timp in natura, ne inchidem in universul celor patru pereti de acasa si socializam mai mult pe cablu. Ignoram mult din ceea ce ne inconjoara, nu ne uitam in ochii celor care ne vorbesc, ne ascundem sufletul dupa imagini false.


Ranim mai mult pe ceilalti si ne protejam mai mult pe noi. Ne este teama sa ne implicam, sa ne punem toate sperantele intr-o persoana, testam la infinit si intoarcem totul pe toate fetele, dam putin si ne obisnuim sa dam nimic. Uitam sa multumim pentru ce avem, cerem si nu dam inapoi.


Credem mai putin, ne rugam mai rar, ne amintim numai la nevoie si necaz. Ne amagim cu averi trecatoare si uitam de lucrurile cu adevarat importante. Alergam o viata si nu avem rabdare sa vedem dincolo de aparente.


Secolul vitezei si al superficialitatii...

12 aprilie 2009

Am invatat... (cu ajutorul tau)

Acum ceva ani prietena mea mi-a facut o surpriza minunata. Mi-a hranit sufletul in fiecare zi cu cate un fragment din "Am invatat" de Octavian Paler. Textul este minunat si transmite idei profunde, in corelatie cu realitatea. Ieri am gasit biletele pe care imi scria.
M-am gandit sa fac o selectie din text, dar mi se pare inuman sa ciopartesti un text cu atatea idei valoroase. Asa ca...

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta…
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca,tot ce poti face este sa fii o persoana iubita…
Am învaţat unele lucruri în viaţă pe care vi le împărtăşesc şi vouă ! Am învăţat că nu poţi face pe cineva să te iubească. Tot ce poţi face este să fii o persoană iubită. Restul… depinde de ceilalţi. Am învăţat că oricât mi-ar păsa mie, altora s-ar putea să nu le pese. Am învăţat că durează ani să câştigi încrederea şi că doar în câteva secunde poţi să o pierzi. Am învăţat că nu contează CE ai în viaţă CI PE CINE AI. Am învăţat că te descurci şi ţi-e folosit farmecul circa 15 minute. După accea, însă, ar fii bine să ştii ceva.Am învăţat că nu trebiue să să te compari cu ceea ce pot alţii să facă mai bine, ci contează ceea ce poţi să faci tu. Am învăţat că nu contează ce li se întâmplă oamenilor, ci contează ce pot să fac eu pentru a rezolva.
Am învăţat că oricum ai tăia, orice lucru are două feţe.Am învăţat că trebiue să te desparţi de cei dragi cu cuvinte calde; s-ar putea să fie ultima oară când îi vezi.
Am învăţat că poţi continua încă mult timp după ce ai spus că nu mai poţi.Am învăţat că eroi sunt cei care fac ce trebuie, când trebuie, indiferent de consecinţe.Am învăţat că sunt oameni care te iubesc, dar nu ştiu s-o arate.Am învăţat că atunci când sunt supărat am DREPTUL să fiu supărat, dar nu am dreptul să fiu şi rău.Am învăţat că prietenia adevărată continua să existe chiar şi la distanţă. Iar asta este valabil şi pentru iubirea adevarată. Am învăţat că, dacă cineva nu te iubeşte cum ai vrea tu, nu înseamnă că nu te iubeşte din tot sufletul. Am învăţat că indiferent cât de bun iţi este un prieten oricum te va răni din când în când, iar tu trebiue să-l ierţi pentru asta.Am învăţat că nu este întotdeauna de ajuns să fii iertat de alţii ; câteodată trebuie să înveţi să te ierţi pe tine însuţi. Am învăţat că indiferent cât de mult suferi, lumea nu se va opri în loc pentru durerea ta.
Am învăţat că trecutul şi circumstanţele ţi-ar putea influenţa personalitatea, dar că TU eşti responsabil pentru ceea ce devii. Am învăţat că dacă doi oameni se ceartă, nu înseamnă că nu se iubesc. Şi nici faptul că nu se ceartă nu dovedeşte că se iubesc. Am învăţat că uneori trebuie să pui persoana pe primul loc şi nu faptele sale.
Am învăţat că doi oameni pot privi acelaşi lucru şi pot vedea ceva total diferit.Am învăţat că indiferent de consecinţe cei care sunt cinstiţi cu ei înşişi ajung departe în viaţă.
Am învăţat că viaţa îţi poate fi schimbată în câteva ore de către oameni care nici nu te cunosc.
Am învăţat că şi atunci când crezi că nu mai ai nimic de dat, când te strigă un prieten vei putea găsi puterea de a-l ajuta.Am învăţat că scrisul ca şi vorbitul, pot linişti durerile sufleteşti.
Am învăţat că oamenii la care ţii cel mai mult îţi sunt luaţi prea repede…
Am învaţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între a fi amabil, a nu răni oamenii şi a-ţi susţine părerile.
Am învăţat să iubesc ca să pot să fiu iubit.



Am luat aceasta varianta a textului de pe http://www.octavianpaler.ro/ , un site realizat in memoria lui Octavian Paler.
FIlmulet frumos cu textul de mai sus...

Paradox.

Vacanta. Dor de mine. Durere cauzata de trecerea timpului. Satisfactia de a fi "om mare". Confuzia viitorului. Valorificarea prezentului. Saptamana Patimilor. Anul desertaciunii. Aspiratie. Delasare. Examen. Facultate. Oroare de schimbari majore. Dorinta de nou. Metafizic. Obiectiv.
Tu. Tu.
Eu. Tu.
myspace layouts, myspace codes, glitter graphics Noi.

8 aprilie 2009

Li-ber-ta-te! Li-ber-ta-te!

Nu imi place sa scriu pe blog despre evenimente sociale... e ca si cum te-ai murdari, facandu-le jocul manipulantilor care incearca sa atraga atentia de la problemele reale ale tarii noastre.

Mi se pare extrem de important ce se intampla acum la Chisinau, iar rolul nostru, al tuturor romanilor este sa ii sprijinim pe cei care doresc libertate, democratie. Desi democratia este o masca vesela si un termen frumos, o democratie adevarata nu poate fi atinsa usor... sau chiar niciodata. Insa, e obligatia noastra, a tuturor oamenilor este sa luptam pentru mai bine, sa ii sprijinim pe romanii de peste Prut. Multi au murit zilele aceastea pentru o speranta, multi s-au riscat scandand slogane deranjante pentru presedintele comunist. Politia a atacat revolutionarii. Ambasadorul roman este persona non grata. Romania este acuzata ca s-a implicat si are rol in lovitura de stat care are loc acum.
Daca intr-adevar Romania s-a implicat, foarte bine ca s-a implicat pentru oamenii sai. Basarabenii sunt, in primul rand, ROMANI! Traim in secolul 21 si totusi suntem primitivi in gandire si incercam sa ingradim libertatea oamenilor... TRIST!!!
Sunt sigura ca situatia nu se va opri aici. Ori actiunile revolutionarilor isi ating scopul, ori sunt inabusite, pentru maxim cativa ani, dupa care iar vor lua amploare, pana cand vocea poporului va fi ascultata. Politica si statul trebuie sa asculte dorintele poporului, pentru ca ar trebui sa lucreze in interesul lui! De ce ar fi dorinta lor de libertate si protestul lor ilegale? Pentru ca regimul este comunist... adevarat! Iar presa locala este manipulata!
Nu ramaneti indiferenti! Trebuie sa ii sprijinim in demersul lor!

2 aprilie 2009

Short Confusion


Cine imi poate spune ce hotarari ne aduc fericirea si cand sa le adoptam? Cand e bine sa schimbam ceva radical sau sa pastram vechiul, incercand sa il retusam si sa il adaptam asteptarilor noastre?


Viata e o intreaga cale construita din hotararile noastre. Fiecare optiune deschide alte drumuri. Dar cand ajungi sa te ratacesti de tine insuti si de idealurile tale? Cum revii la punctul de unde ai pornit cu o mie de sperante si o mie de vise?


Unde ar trebui sa se opreasca hoinareala pe drumul vietii? Unde ar trebui sa spunem ca suntem multumiti cu ce avem pana la acel moment si sa ne oprim din cautat alte optiuni, alte posibilitati? Sau... mai bine zis, ar trebui sa ne oprim din dorit mai mult vreodata?


Imi este dor de mine... M-am ratacit de mine printre atatea griji, printre atatea vise, printre atatea conflicte cu mine si cu altii. Partea rea este ca nu stiu unde sa ma opresc, cand sa ma retrag si cand sa lupt pentru ce vreau. Rabdare... pas cu pas...