Subscribe

RSS Feed (xml)



Powered By

Skin Design:
Free Blogger Skins

Powered by Blogger

18 august 2009

Lectie de optimism!


Imi place sa visez. Sa visez mult, chiar daca sunt dezamagita uneori. Sa sper ca poate fi bine, ca este bine. Poate ca ma amagesc... Poate ca am incredere prea multa si scepticism prea putin. Poate ca atitudinea asta nu imi aduce decat de pierdut. Poate ca mereu voi regreta niste lucruri pe care le-am facut cu prea multa naivitate, dar e mai bine sa regreti ce ai facut, decat sa regreti ce nu ai facut.

Trebuie sa invatam sa ne asumam riscuri, pentru ca altfel nu vom afla nici iubirea, nici succesul, nici nimic din ce ne aduce fericirea. Trebuie sa invatam ca fericirea este construita din lucruri mici si ca nu trebuie sa asteptam momente importante pentru a simti ca plutesti. Sa nu mai asteptam sa primim mereu fara munca, fara sa asteptam ca ceva sa fie usor, pentru ca tot ce este important se obtine cu sacrificii si munca. Asta nu inseamna ca nu putem mereu zambi, ca nu putem imprastia buna dispozitie in jurul nostru, ca nu ne putem apropia oamenii prin intentii bune.

E foarte bine sa te implici, sa pui suflet intr-o activitate, dar e la fel de important sa stii cand sa te detasezi, pentru o privire de ansamblu, sau pur si simplu, pentru a renunta la ceva ce a luat o turnura neasteptata. Viata e plina de neasteptat. Bucura-te, viseaza, traieste asa cum crezi ca e mai bine pentru tine si altii, nu cum iti dicteaza alte persoane care iti vor binele. "Binele" este subiectiv, fiecare persoana are alta viziune despre fericire. Indrazneste sa fii tu cel care face o schimbare, sa fii tu insuti, sa iubesti tot pana la epuizare, pentru ca apoi sa iti gasesti puterea in iubirea intoarsa de la altii.

Totul in viata asta are un revers. Incearca sa faci bine, pentru a primi bine. Daca vei observa ca nu e asa, probabil nu ai deschis destul de bine ochii sau esti nerecunoscator.

Fii omul care iti doreai sa fii cand erai copil. Corect, zambitor, iubit. Nu te maturiza in sensul rigid si aspru. Permite-ti tie sa faci nebuneli, simte ca traiesti. Nu judeca, doar iarta. Este o forta mai puternica care vede totul.

Putem face toate astea? ... Va provoc!

2 comentarii:

loredana şi robert spunea...

eu cred ca se poate trai frumos si in zilele noastre. nu cred ca viata e chiar atat de crancena. viata e frumoasa. ceea ce ai spus tu se poate realiza chiar usor, multi oameni realizeaza in fiecare zi proiectele tale. sau aproape in fiecare zi. important e sa nu privesti cu incrancenare lucrurile ci senin si cu multa dragoste.

Axel spunea...

Stiu ca sunt oameni care pot realiza aceste lucruri cu usurinta, numai prin faptul ca sunt deschisi si plini de iubire. Acesti oameni sunt un model pentru mine. Pacat insa ca sunt atat de putini, asta ii face si mai valorosi.